Reizen met uw hond 101.

Over het algemeen, reizen met je hond kan bijna altijd een uitstekende ervaring voor jullie beiden zijn, en het brengt bij iedereen wel een gelukkige glimlach naar boven. Maar vergeet niet dat fietsen van nature gevaarlijke voertuigen zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus u dient er wel slim aan te doen uw trouwe viervoeter te beschermen tegen uw fiets. Voor dit soort tips en meer, lees het artikel! 

Kleine honden

Voor kleine honden zijn er verschillende opties beschikbaar voor u als het gaat om reizen met huisdieren. U kunt kiezen voor een PET-drager die specifiek is ontworpen voor kleine honden. Dit zijn vaak inklapbaar en lichtgewicht en hebben grote openingen waarmee u ze goed in de gaten kan houden tijdens het transport en in rust wanneer niet in gebruik. Ze komen vaak met ingebouwde flappen die het lichaam van het huisdier beschermen en gemakkelijk worden verwijderd voor schoonmaak doeleinden. Sommigen hebben zelfs slipbestendige beperkingen, zodat u ze veilig kunt bedwingen als u abrupt moet stoppen.

Er zijn huisdier dragers die niet met het mesh-achtige ontwerp zijn. Deze rugzakken zijn meestal gebouwd met ritsen die hen in staat stellen om plat te vouwen wanneer ze niet in gebruik zijn. Veel van deze ritselde rugzakken hebben verwijderbare isolerende panelen die tijdens het reizen warmte voor uw huisdier bieden. Dit is een groot voordeel voor warme klimaten.

Middelgroot tot grote honden

Andere soorten rugzakken voor kleine tot middelgrote huisdieren zijn het fietsreiziger systeem. Deze zijn gemaakt met riemen met nylon met velcro-hoeken. Het hoofdcompartiment bestaat uit twee compartimenten met gevoerde verdelers voor opvulling tegen uw huisdieren ongemak. Er is een instelbare harnas die aan de hand mand op uw fiets is bevestigd. Sommige systemen omvatten ook een draagtas hendel om te helpen met het hanteren van uw huisdier.

Toch kan een grote hond ook mee rennen in plaats van heel de tijd in een doos te zitten. In zo’n geval moet je denken aan een hond harnas. Een hond harnas is een andere optie om je huisdier te vervoeren wanneer je op een lange fietstocht bent. Een hond harnas maakt zich rond uw huisdieren torso en biedt voldoende ruimte voor uw pup om over te gaan. Hoewel het niet toestaat dat dezelfde hoeveelheid beweging en comfort als rugzak of kennel is, is het een effectieve oplossing voor grote honden die tijdens de rit in de rechtopstaande positie moeten worden gehouden.

Persoonlijke voorkeur

Veel mensen geven de voorkeur aan een fietsendrager over een rugzak of zij auto-drager om verschillende redenen. Deze tweede heet ook wel een Fietskar hond. Ten eerste zijn veel dieren comfortabeler in plaats van te worden behandeld. Het is ook minder bedreigend voor het dier als de drager kleiner is, zodat uw pup kan ontspannen en rustig rusten terwijl de drager aan uw fiets is bevestigd. Een andere grote reden om een fietsdrager te gebruiken, is het in staat stellen om andere items met u te dragen, zoals behandelt, water en zelfs uw mobiele telefoon. Rugzakken en side-car-dragers zijn geweldig voor het transport van deze items, maar ze hebben vaak moeite met het veiligstellen van items rond je middel.