Welke videocamera heb ik nodig?

Videocamera’s worden tegenwoordig bij veel verschillende gelegenheden gebruikt: bruiloften, feesten, videoclips en home made video’s. Bijna iedereen heeft altijd wel een camera op zak: de camera van de mobiele telefoon. Maar wat als je video’s wilt maken met een betere kwaliteit? Voor welke Videocamera kun je dan het best kiezen? In dit blog schrijf ik over de verschillende soorten videocamera’s.

Camrecorder

Camrecorders zijn perfect voor mensen die net beginnen met het maken van video’s. Ze zijn compact, makkelijk te gebruiken en relatief goedkoop. De camera’s hebben een zoomfunctie, verschillende instellingen voor de belichting, sluitertijd en scherpstelling en beschikken vaak over functies zoals beeldstabilisatie en 4K Ultra HD filmen. Dit maakt de camera super geschikt voor home made video’s, reisfilmpjes en hobbyvideografie. Ben je op zoek naar een camera die niet te ingewikkeld is? Dan is de camrecorder een goede optie!

Professionele videocamera

Wanneer je op zoek bent naar een camera met meer mogelijkheden, is het verstandig om een professionele videocamera te kopen. Deze videocamera’s worden vooral gebruikt bij het opnemen van concerten, documentaires en tv-programma’s. Ze zijn door de vele mogelijkheden en uitstekende kwaliteit een stuk duurder dan de camrecorder. Als je beslist om een professionele videocamera te kopen, kun je er het best ook een statief bij kopen. Dit zorgt ervoor dat het beeld stabiel blijf en de kwaliteit van de film niet achteruitgaat. Daarnaast kun je bij deze camera’s spelen met verschillende objectieven, om de film nóg interessanter te maken.

Vlogcamera

De naam zegt het eigenlijk al: de vlogcamera is heel erg geschikt voor mensen die willen vloggen. Vlogcamera’s zijn erg compact zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen en ze beschikken over een kantelbaar scherm. Door deze handigheid kun je precies zien wat je vastlegt. Ook met deze camera’s kun je wisselen van lens. Hierdoor kun je het beeldmateriaal nog mooier maken.

Streaming camera

Met een streaming camera kun je beelden sturen naar je social media kanalen. Je kunt dus live beelden uitsturen naar mensen. De camera staat bekend om zijn stevige constructie, kwaliteit van de lens, brede beeldhoek (zodat je veel tegelijkertijd kunt vastleggen) en ingebouwde microfoon. Hij is ideaal voor gamen, streamen en video calls.

Wildlife camera

Woon je in of vlak bij een natuurgebied en ben je gefascineerd door het natuurleven in de buurt? Dan is een wildlife camera superleuk om te hebben! Deze camera’s zijn goed gecamoufleerd, stevig gebouwd en hebben sensoren voor beweging. Hierdoor kunnen ze perfect wilde dieren vastleggen zonder ze te storen.