De beste bars en cafés van Antwerpen die je zeker moet bezocht hebben

Voor wie heerlijke cocktails wil proeven tijdens een gezellig avondje uit, is Antwerpen de beste keuze. De stad staat bekend om zijn sfeervolle bars met geweldige livemuziek. Met zijn bruisend uitgaansleven stelt Antwerpen niemand teleur.

De Muze

Sinds 1964 is dit populaire Antwerps jazzcafé wereldberoemd in Vlaanderen. De Muze vertegenwoordigt alles wat de stad te bieden heeft op het vlak van kunst en cultuur. Je vindt ze allemaal in de Muze: alle soorten kunstenaars, vergeten schrijvers, mensen van alle leeftijden die ooit muzikant willen worden, diegenen die het allemaal al meemaakten en zielsgenoten willen ontmoeten. Je kunt er ook drie avonden terecht voor muzikale optredens, ook van jonge bands die er hun jazzritmes op het publiek loslaten.

Korsakov

Een van de meest levendige pleinen van de stad is het Mechelseplein. Café Korsakov bevindt zich op de hoek. Het gelijkvloers voelt aan alsof je in je eigen woonkamer zit. Wil je op een avond in het weekend er eens volop tegenaan gaan? Dan verhuis je naar boven waar je in het vroegere Berlijn van halfweg de twintigste eeuw terecht komt.

Cargo Zomerbar

Deze populaire zomerbar opent alleen zijn deuren in de lente en de zomer. Dan is het er volop genieten midden het groen van de mooiste Antwerpse parken. Zelfs de kinderen gaan er met hun breedste glimlach naartoe. Niet alleen om de heerlijkste taartjes van 't stad, maar vooral om te stoeien in de waterbak met zijn heerlijk verfrissende fontein.

De Wasbar

Tegelijk je was doen en genieten van een huisgemaakte salade of een kleurrijke smoothie? Dat kan allemaal in de Wasbar, vooral populair bij studenten en jonge professionals die met dit ongezien concept willen kennismaken.

De Cabron, smeltkroes van vele muziekgenres

Deze Cabron presenteert de meest uiteenlopende muziekgenres. Terwijl je er 's middags op het (zonnige) terras geniet van zelfgemaakte soep of een dorstlessend biertje, toont de Cabron na zonsondergang zijn écht gelaat als een van de meest levendige muziekscènes van Antwerpen, van zwoele jazzmelodieën tot pompende Latin beats.

Witzli Poetzli 

Vlak bij de Grote Markt, in de schaduw van de statige kathedraal, vind je de Witzli Poetzli, een minuscuul café dat bekend staat als een ontmoetingsplaats van kunstenaars en schrijvers. Het is een mooi voorbeeld van een echt Antwerps café.

Laat je helpen

Wil je Antwerpen bezoeken, maar ben je verslaafd aan drugs, cocaïne? Daar raak je zonder hulp moeilijk vanaf. Zoek een doeltreffende cocaine behandeling voor maximale slaagkansen.