iPhone 8 vs. iPhone XS

De iPhone 8 behoort inmiddels tot de oudere generatie Apple iPhones, maar is een upgrade naar de iPhone XS de juiste stap? Hier vergelijken we de iPhone 8 met de iPhone XS op prijs, ontwerp en specificaties om je te helpen beslissen.

Als je in de war bent over waar de iPhone 8S of iPhone 9 zijn: ze hebben nooit bestaan. Na de lancering van de iPhone X vorig jaar ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de telefoon, bestaat Apple's line-up van 2018 uit allemaal X-modellen.

Wist je dat je zowel de iPhone 8 als de iPhone X nog steeds kunt aanschaffen. Beide toestellen kun je namelijk als refurbished iPhone kopen.

De ontwerpen

Veel iPhones na 2018 nemen het – ontwerp zonder randen – over dat werd geïntroduceerd met de baanbrekende iPhone X. Is het vertrouwde ontwerp met randen rondom het scherm dan helemaal verleden tijd? Hier leek het wel even op, maar na de iPhone 8 is Apple nog met verschillende SE-edities gekomen die identiek zijn aan het ontwerp van de iPhone 8. 

Voor deze vergelijking betekent dit vooral dat de iPhone 8 en XS heel verschillend zijn. Als je gewend bent aan de thuisknop, dan zul je wellicht moeten wennen aan de iPhone XS. Echter, is ook dit toestel zo intuïtief dat je prima zonder de thuisknop door apps en bestanden kunt navigeren. Mocht je toch liever een fysieke thuisknop hebben, dan is de iPhone 8 wel de fiere winnaar. 

Bij het ontwerp van de iPhone XS is bijna de hele voorkant scherm, afgezien van de beroemde inkeping. Er is bij de iPhone XS geen ruimte meer voor randen of fysieke knoppen zoals de Touch ID thuisknop. Bij de XS werkt ontgrendelen via Face ID. Hierbij zal het toestel door herkenning van jouw gezicht ontgrendelen. Hier komt dus geen vinger meer aan te pas. 

Waar de iPhone 8 een schermgrootte heeft van 4.7 inch, beschikt de iPhone XS over een 5.8 inch beeldscherm. Daarmee is de iPhone XS groter en zwaarder dan de iPhone 8. Met 7,7 mm is hij iets dikker dan 7,3 mm, maar belangrijker is dat hij 177 gram weegt tegenover 148 gram.

Ben je gecharmeerd van het compactere scherm? Je vindt de iPhone 8 refurbished via www.forza-refurbished.be

OLED of LCD-beeldscherm

Het grootste verschil, zoals we al hebben aangegeven, is het scherm. De iPhone XS heeft een 5.8 inch Super Retina-beeldscherm met OLED-technologie. Het 4.7 inch Retina-scherm op de iPhone 8 heeft LCD-technologie, wat een minder kwaliteit heeft dan het OLED van de iPhone XS.

Verschillen in verdere specs

De processor van de iPhone XS is nieuwer doordat het wordt vertegenwoordigd door de A12 Bionic-chip. Deze processor is weer wat sneller en beter op de toekomst voorbereid. 

Waar beide iPhones een goed camerasysteem hebben, heeft de iPhone 8 een enkele 12 megapixel cameralens, waar de iPhone XS er twee heeft. De XS heeft niet alleen een secundaire telelens aan de achterkant, hij heeft ook modi die de iPhone 8 niet heeft. Namelijk Apples gewilde Portretmodus, maar ook dingen als Animoji, betere HDR, stereo-opname en videostabilisatie. 

De technieken waarin de iPhones overeenkomen zijn bijvoorbeeld terug te vinden in de oplaadmogelijkheden van de batterij:

  • Draadloos opladen

  • Lightning-poort

Conclusie iPhone 8 vs. iPhone XS

Bij de iPhone XS geniet je van het scherm wat zich over de gehele voorkant verspreid. Daarbij biedt dit toestel ook betere technieken zoals een OLED-beeldscherm, dubbel camerasysteem en nieuwere A12-processor. Wil jij de beste specificaties in je bezit? Dan kun je het beste de iPhone XS refurbished kopen.

Hierdoor is de iPhone XS wel iets groter zwaarder, evenals het Face ID in plaats van Touch I heeft. Als je liever een kleiner scherm met Touch ID homeknop wilt, is de iPhone 8 de beste keuze. Welke je ook kiest, bij Forza Refurbished vind je het grootste gamma refurbished iPhones en iPads van BENELUX. Daarbij ontvang je twee jaar garantie, waardoor je ook op bent verzekerd van kwaliteit.

Geef een reactie
You May Also Like