Je schadeauto in enkele eenvoudige stappen verkopen

Je auto is al heel wat jaartjes oud en er duiken kosten op die je niet meer bereid bent te maken? Je hebt een ongeval gehad en hoewel de schade wel nog te herstellen valt, wil je deze investering niet meer doen? In, onder andere, deze gevallen is je schadeauto verkopen aan de orde. Om dit proces voor jou te vergemakkelijken, kun je werken via een betrouwbaar en professioneel online platform.

Met dit stappenplan is de verkoop zo geregeld

Je auto verkopen via een online platform, je hoorde er wellicht al van. Hier kun je nalezen hoe het er in de praktijk precies aan toegaat.
Stap 1
Je beslist dat je je schadeauto wil verkopen. Dit wil je doen op een snelle manier, tegen een correcte en eerlijke prijs en met een minimum aan formaliteiten.
Stap 2
Verzamel alle gegevens en nuttige informatie die je over de auto kunt vinden. Hoe meer informatie je hebt, hoe sneller een koper een beslissing kan nemen en hoe groter de kans dat aan je verwachte vraagprijs voldaan wordt. Om deze stap te vervolledigen, neem je ook nog enkele duidelijke foto's van de binnen- en buitenkant van je auto. 
Stap 3
Met alle gegevens bij de hand kun je nu de auto aanmelden op een online platform. Van zodra dit gebeurd is, zal het platform je auto vervolgens online plaatsen zodat kopers er een bod op kunnen uitbrengen.
Stap 4
Je ontvangt het hoogste bod dat op je schadeauto is uitgebracht en jij hebt de keuze om hier wel of niet mee akkoord te gaan. Heb je een bod ontvangen dat aanvaardbaar is en ben je hiermee akkoord gegaan, dan is de verkoop gesloten.
Stap 5
De opkoper met wie je een akkoord hebt, betaalt de afgesproken prijs, komt de auto bij je thuis of op een afgesproken plaats ophalen en regelt de administratie voor de officiële overdracht. 

Geniet van alle voordelen zonder de nadelen

Het verkopen van een auto, en al zeker van een schadeauto, gaat zoveel makkelijker als je werkt via een professioneel platform. Je bereikt meteen een uitgebreid netwerk aan geïnteresseerde professionelen, je moet geen tijd vrijmaken voor bezichtigingen en je hebt zelf geen of nauwelijks werk aan het hele verkoopproces. Zelf heb je alle beslissingsrecht, alleen zonder het werk dat er bij een particuliere verkoop zou komen bij kijken. Zeker voor wie helemaal niet thuis is in de autowereld, is dit een uitgelezen kans om een snelle verkoop te realiseren waarbij je geen enkel risico loopt om met onbetrouwbare kopers te moeten afrekenen.

Geef een reactie
You May Also Like