Gehoor op maat

Luisteren naar muziek, kletsen met vrienden op een feestje of in een restaurant of juist fietsen in het verkeer. Het zijn allemaal momenten waarop je je gehoor nodig hebt. Maar wat nou als je gehoor niet meer is, wat het was. Wat als je hoge tonen niet meer goed kunt horen of juist lage tonen lastiger zijn waar te nemen. Dit kan een serieuze belemmering zijn in je dagelijkse leven en wellicht weerhoudt het je zelfs om bepaalde dingen te doen. Gelukkig kun je besluiten om een hoortoestel aan te schaffen. Lees snel verder om er achter te komen hoe je dat doet.

Waar begin je?

Er zijn veel verschillende audiciens in Nederland en België. Allemaal hebben ze zo hun specialiteit, kunst en kunde. Dat is fijn, want daardoor zit er sowieso een hoorapparaat bij wat perfect bij je past. Je kunt er voor kiezen om een van de vele winkels binnen te lopen en daar een hoortest te doen. Op deze manier kan een adviseur en tevens specialist bepalen hoe het met jouw gehoor gesteld is. Hij of zij kan je daarnaast adviseren bij het kiezen van het juiste hoortoestel. Maar voor veel mensen is dit toch nog iets te lastig. Want misschien ben je wel slecht ter been en is de winkel daardoor een lastige stap. Of spelen er andere zaken waardoor je liever een audicien aan huis zou willen. Gelukkig is dit ook mogelijk. Gediplomeerde audiciens komen dan bij je thuis een meting doen en vervolgens komen ze ook thuis je hoorapparaat bij je afstellen. Het fijne is dat deze audiciens dezelfde professionele apparatuur hebben als de hoorcentra. Een bijkomstig voordeel is daarnaast dat je het hoorapparaat af kan stellen in je vertrouwde omgeving en dus ook gelijk uit kunt proberen. Wel zo prettig!

Uit welke soorten apparaten kun je kiezen?

Als een audicien bij jou langs is geweest of als je juist bij hen in de winkel bent geweest voor een hoormeting, kun je gaan kijken welk apparaat het best bij jouw wensen en eisen past. Een audicien zal je daar ongetwijfeld in adviseren, want er zijn veel verschillende soorten en maten. Daarnaast ontwikkelen hoortoestellen zich snel. Zo zijn er toestellen die je kunt verbinden met Bluetooth en werken sommige toestellen op basis van kustmatige intelligentie. Met behulp van een app via je telefoon kun je dan je apparaat veranderen qua instellingen. Tot slot kun je van tevoren eventueel uitzoeken of je zorgverzekering wellicht het een en ander aan kosten vergoedt. Dit kan oplopen tot een redelijk hoog bedrag, dus zeker de moeite waard.

Geef een reactie
You May Also Like