3 handige manieren om van uw mierenplaag af te komen!

Er is niks beters dan lekker in het zonnetje in de tuin te zitten. Genietend van uw prachtige tuin spot u opeens een aantal mieren. Als u beter kijkt zijn het er eigenlijk wel heel erg veel! Een mierennest in de tuin kan iedereen overkomen. Buiten heeft u meestal niet zoveel last van deze beestjes, maar als het er te veel worden, dan kan het wel vervelend worden. De mieren bestrijden is in zulke gevallen de beste oplossing. Waarschijnlijk heeft u wel eens van verschillende bestrijdingsmethodes gehoord, maar welke manieren en middelen werken nou echt goed? In dit blog leggen wij uit hoe u op 3 handige manieren mieren kunt bestrijden, zodat u weer zorgeloos in uw tuin kunt genieten!

#1 Aaltjes tegen mieren

Waarschijnlijk zegt aaltjes tegen mieren u niet zoveel. Het is echter een hele effectieve methode om mieren succesvol te kunnen bestrijden. Aaltjes zijn microscopisch kleine rondwormen, die zo klein zijn dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Aaltjes leven graag samen met bepaalde bacteriën, die dodelijk zijn voor de larven van de mieren. Als u het product met de aaltjes direct in het mierennest giet, dan gaan ze meteen aan de slag met het opsporen van de larven. Vervolgens dringen de aaltjes de larven binnen en worden deze vergiftigd. De larven gaan als gevolg hiervan dood, waardoor het mierennest uiteindelijk uitsterft. De volwassen mieren slaan hierdoor op de vlucht en verlaten ook het nest. 

Een groot voordeel van deze manier van bestrijding is dat het een 100% natuurlijk product is, waardoor het geen gevaar vormt voor mensen, dieren en het milieu. Het kan echter enkel gebruikt worden op een zachte ondergrond, zoals gras. Anders dringt het middel namelijk niet tot het mierennest door, waardoor de aaltjes niet effectief hun werk kunnen doen. 

#2 Diatomeeënaarde

Een andere effectieve manier om mieren te bestrijden is het gebruik van diatomeeënaarde. Deze aarde heeft een speciale structuur die veel vocht bindt, waardoor dit als gevolg een drogend effect heeft op de omgeving. Doordat de omgeving zo wordt uitgedroogd kunnen mieren en andere diertjes geen voedingsstoffen meer vinden en gaan ze langzaam dood. 

#3 Boomlijmband

De laatste effectieve manier om van de mieren in uw tuin af te komen is om gebruik te maken van een boomlijmband. Dit is een grote rol die aan beide zijden een kleefstof bevat. De rol is bovendien gemaakt van recycleerbare plastic, waardoor de rol minder schadelijk voor het milieu is. Het handige aan de rol is dat de kleefstof waterafstotend is, niet uitdroogt bij warmte en niet toxisch is. Hij kan dus het hele jaar door gebruikt worden. U kunt de boomlijmband op een boom of struik plakken. De mieren die eroverheen lopen komen vervolgens vast te zitten en zullen uiteindelijk sterven.